image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7 image8 image9 image10 image11
Damsteegt Tuinontwerpen

Werkwijze

1. Ontwerp
Als u geïnteresseerd bent in een tuinontwerp, dan maak ik een afspraak bij u thuis. We bekijken dan de tuin en bespreken uw wensen en de mogelijkheden van de tuin. Daarna wordt de tuin opgemeten en maak ik 1 of meerdere schetsontwerpen. Deze schetsontwerpen bespreek ik met u bij een volgende afspraak. Eventueel worden dan in overleg nog wat wijzigingen aangebracht. Hierna volgt het definitieve ontwerp.
 
2. Beplantingsplan
Na het ontwerp volgt het beplantingsplan. De beplanting bepaalt heel sterk de sfeer in de tuin. Daarbij is het dus heel belangrijk wat voor sfeer u wenst, bijv. los en bloemenrijk, strak en groen, of een combinatie van beiden. In een gesprek zullen we dan uw wensen (bijv. ook specifieke plantenwensen) in kaart brengen. Op basis daarvan maak ik dan het beplantingsplan. Dit is een tekening waarop aangegeven is welke planten waar komen. Ook krijgt u een overzicht met plantbeschrijvingen met korte onderhoudstips. Als u tevreden bent met het ontwerp van uw huidige tuin maar niet met de beplanting, kunt u ook alleen een beplantingsplan laten maken.

3. Aanleg
Dit gebeurt geheel naar uw wens. U kunt uw tuin zelf aanleggen/ beplanten of zelf iemand regelen die dit voor u doet. Ook kan ik een hovenier voor u inschakelen, die dan contact met u opneemt. Houdt u er echter rekening mee dat hoveniers vaak drukbezet zijn (vooral in de zomer) en dat u vaak enkele maanden moet wachten.